Houbovník
Houbovník
Suroviny
300 g hub (mohou být hřibovité, hlíva ústřičná, žampiony ... co je právě k dispozici nebo co má kdo rád
cibule
olej
250 anglické nakrájené na kostičky
2-4 housky 'mohou být grahamové, zkrátka co doma zbylo)
mléko
2 vajíčka
česnek
sůl, kmín, pepř
Postup
1. na oleji necháme zesklovatět na jemo nakrájenou cibuli, potom přidáme nakrájenou slaninu a necháme také opéci
2. houby nakrájíme na menší kousky, a necháme na cibulce a slanině podusit do měkka. Dle potřeby podléváme vodou.
3. HOusky nakrájíme na kolečka a namočíme do mléka
4. Do houbové směsy přidáme namočené housky
5. pekáček vymažeme sádlem nebo máslem a vložíme připravenou směs
6. pečeme asi 20 minut na 180 stupních
7. v hrnečku rozmícháme vejce s mlékem a zalejeme rozpečený houbovník
8. pečeme ještě asi 15 minut
9. podáváme s okurkou nebo zeleninovým salátem.
Dobrou chuť.