Kapusta pod peřinkou
Kapusta pod peřinkou
Suroviny :
1 středně velká kapusta
5 vařených brambor
1 větší cibule
100 g anglické slaniny (nebo obyčejné slaniny)
150 g gothaje vcelku
3 vejce
sůl, pepř,
4 stroužky česneku l
lžíce oleje
¾ hrnku mléka
150 g strouhaného sýru
Postup
1.kapustu rozpůlíme, vykrojíme košťál, nakrájíme na nudličky a dáme do trochy vody podsit asi na 5 minut
2.cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno
3.slaninu (anglickou) nakrájíme na kostičky a dáme na pánev, přidáme cibuli a česnek
4.jak začne cibule růžovět, přidáme na kostičky nakrájený salám a opečeme
5.brambory nakrájíme na kostičky
6.kapustu zcedíme, smícháme se slaninou, brambory a vsypeme do vymazaného pekáčku
7.přisypeme strouhaný sýr, 1 vejce a důkladně znovu promícháme
8. 2 vajíčka smícháme s mlékem, okořeníme a zalejeme směs v pekáčku 9. pečeme asi 45 minut při 200 stupních.