Kyselá mléčná polévka
Kyselá mléčná polévka
Suroviny
3-4 brambory
mléko
sůl, kmín
máslo
1 vejce
kopr (čerstvý nebo sterilovaný)
maizena
Postup
1. brambory očistíme a nakrájíme na kostičky. Vaříme je v mírně osoléné a okmínované vodě
2. Jak jsou brambory měkké přidáme mléko.
3. v hrnečku rozmícháme v troše mléka maizenu a vlejeme jei do polévky
4. přidáme rozšlehané vejce
5. dochutíme koprem - pokud používáme sterilovaný, nemusíme už kyselit. Pokud používáme čerstvý kopr, potom přikyselijeme buď citronovou šťávou - té dávám přednost já - nebo octem
6. dochutíme solí
7. nakonec na povrch poklademe kousky másla a necháme je rozpustit na povrchu.
8. Promícjháme a podáváme.
Dobrou chuť.